Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

JOHNNIE SOCIETY-Γιάννης Φαρσάρης

Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του Johnnie Society θα ήθελα να πω στους φίλους μου αναγνώστες σε αυτές τις σελίδες, πως είχα να δακρύσω σε πεζογράφημα πολλά χρόνια. Απ' το πουθενά μου δημιούργησε το βιβλίο του Γιάννη Φαρσάρη εξαιρετικά συναισθήματα και συγκινησιακή φόρτιση. Άρτιος λόγος και εξαιρετική αφήγηση. Τρέχουν οι σελίδες μόνες τους χωρίς να το καταλάβεις και ο χρόνος χάνεται. Το σπουδαιότερο είναι πως βγάζει ο συγγραφέας μαεστρικά τους ήρωές του από το πολύ σκοτάδι στο δυνατό φως κι αυτό θέλει πολύ ταλέντο και ικανότητες. Το βιβλίο που διανέμεται δωρεάν από το διαδίκτυο:http://www.johnnie-society.org θα έλεγα πως είναι ο θρίαμβος της ψυχής.
Το Johnnie Society είναι ένα φωτεινό μονοπάτι στην νέα εποχή καθώς το παλιό σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού καπιταλισμού καταρρέει με κρότο.
Σάκης Αθανασιάδης

 "JOHNNIE SOCIETY"
Γιάννης Φαρσάρης

Μυθιστόρημα | Ελληνική Λογοτεχνία
Σελίδες: 234 | Διαστάσεις: 21 x 29,7 cm (A4)
ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-930860-1

Διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons
Το μυθιστόρημα έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζόνι, έναν πολλά υποσχόμενο γοητευτικό τριαντάρη με σπουδές, φιλοδοξίες και όνειρα, που πολύ γρήγορα έμελλε να διαψευσθούν. Μαζί με αυτά θα ξεθωριάσουν και οι ανθρώπινες σχέσεις, οι βασισμένες στην υποκρισία και την κατ' επίφαση αλήθεια. Ο ήρωας βιώνοντας την απογοήτευση και τον ανεκπλήρωτο έρωτα για μια γυναίκα, θα απομονωθεί αναζητώντας την ουσία μέσα από μια βασανιστική ενδοσκόπηση και αυτοκριτική. Στη νέα του ζωή, στη σκοτεινή πλευρά της πόλης, θα αποκτήσει παράδοξους φίλους και συμπαραστάτες: την Γιοβάννα, μια μυστήρια ηλικιωμένη γειτόνισσα, τον Τζο, έναν πνευματώδη ανάπηρο επαίτη των φαναριών, και τον Γιαννάκη, έναν ζωηρό πεντάχρονο μπόμπιρα. Η τυχαία ανακάλυψη ενός κρυμμένου χειρογράφου θα φέρει την ανατροπή, καθώς θα του εμπνεύσει μια ιδέα που θα αλλάξει την κοινωνία ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου